By / 8th siječanj, 2014 / Nekategorizirano / Off

Svoj posjet Zagrebu svakako iskoristite za upoznavanje hrvatske metropole koja će vas očarati ljepotom, mirisima, okusima i ljubaznošću stanovnika. Velik rast turističkih posjeta posljednjih godina, Zagreb su postavili na kartu Europe kao nezaobilaznu destinaciju velikog broja turista iz Europe, Azije i Amerike.

Predlažemo da izaberete neki (ili sve ako ste u mogućnosti) od naših prijedloga kako bi začinili svoj boravak u Zagrebu.

Zagreb_HDR_I_wallpaper_by_Muha_cro

Centar Zagreba – Donji grad (Photo by: Hrvoje Mihajlić)

1. PARK MAKSIMIR

Predivan gradski park koji je udaljen svega 10 minuta od naših apartmana otvorena je davne 1794. Godine na inicijativu biskupa Maksimilijana Vrhovca. Park se prostire na 316 hekatara i spada među najveće gradske parkove u Europi.

zagreb

Jedno od brojnih Maksimirskih jezera

U sklopu posjete parku svakako predlažemo:

DUGA ŠETNJA MAKSIMIRSKIM PUTELJCIMA (prikaz karte)

NAJAM BICIKALA I VOŽNJA MAKSIMIR (link)

POSJET ZOOLOŠKOM VRTU (link)

2. GORNJI GRAD

gornji grad

Pogled na Kaptol i Katedralu s Gornjeg grada

Najstariji dio Zagreba proteže se na dva brežuljka – Kaptol i Gradec (Grič) i predstavlja iskonski duh metropole. Gradec je darovnicom kralja Bele IV. 1242. Proglašen ‘slobodnim i kraljevskim gradom na brdu Gradecu zagrebačkom’. Gradnjom zidina Gradec je dobio urbanistički lik prema kojem i danas prepoznajemo Gronji grad. Na Gornjem gradu svakako valja posjetiti:

KAMENITA VRATA (prikaz na karti) (link)

KULA LOTRŠČAK (prikaz na karti) (link)

CRKVA SV. MARKA (prikaz na karti) (link)

USPINJAČA (prikaz na karti) (link)

ZAGREBAČKA KATEDRALA (prikaz na karti) (link)

 

3. DONJI GRAD

zagreb6

Trg Bana Jelačića

Gradska četvrt koja se smjestila južno od Gornjeg grada a obuhvaća sam centar Zagreba. Središnji trg Bana Jelačića je nezaobilazan, naročito ako do grada idete javnim prijevozom. Savjetujemo vam da svakako prošećete Donjim gradom jer osim izvrsnih šoping lokacija, tu su se smjestili najbolji gradski kafići, klubovi i restorani.

TKALČIĆEVA ULICA (prikaz na karti) (link)

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE (prikaz na karti) (link)

ZRINJEVAC (prikaz na karti) (link)

BOTANIČKI VRT (prikaz na karti) (link)